Illuminati
Servicile secrete si puterea lor mondiala
Lista Forumurilor Pe Tematici
Illuminati | Inregistrare | Login

POZE ILLUMINATI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
vio69 din Botosani
Femeie
25 ani
Botosani
cauta Barbat
25 - 50 ani
Illuminati / Noua Ordine Mondiala / Despre natura lucrurilor  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Virgil Dinu
Student

Din: Galati
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1
Transmit calde salutari membrilor liberi din aceasta comunitate si imbratisari fraterne celor ce au primit Lumina!

In alte subiecte din acest forum am observat o inversunare caracteristica parca unui copil entuziasmat ca a descoperit "adevarul" lui decat persoane angajate intr-un dialog social, constructiv, de ce nu, acolo unde este cazul antrenant, si la fel de bine ancorat in Realitate, nu musai intr-un adevar sau altul, in versiuni si variante derizorii, in expuneri incomplete sau rauvoitor eronate.

Am vazut antiteze teribile, dar cea mai pertinenta cu sursa confuziilor generatoare de conflicte este cea dintre Biserica si Ordinul Masonic (in dorinta anumitor persoane ce, parese, au o "agenda" in a dezbina in doua tabere, non-masoni de masoni, ca si cand primii exclud pe cei din a doua categorie si/sau viceversa; TOTI dar absolut toti suntem OAMENI, fiinte rationale, capabile de multe acte condamnabile dar si de o fina sensibilitate, ce nu poate fi decat de natura Divina).

Chestiunea nu trebuie pusa in opozitie, ergo Biserica nu este opusul Ordinului Universal al Masoneriei, ci un sprijin de a intelege mai bine legatura/legaturile omului cu Divinitatea, in fapt aflata pretutindeni, in noi, sub noi, deasupra noastra si deasupra tuturor lucrurilor si fenomenelor naturale si/sau supranaturale, metafizice, esoterico-oculte, unele dintre aceste fenomene guvernandu-ne instinctual existenta si altele mergand in paralel cu esenta noastra divina, acea "particula" a lui Dumnezeu numita simbolic suflet.

Ce ne face sa fim oameni? Antropologii vor spune evolutia noastra in timp, istoricii vor accentua experienta acumulata din sumedeniile de trepte/ere parcurse, patronii spirituali/sacerdotii vor rezuma totul la animarea humei de catre o Forta divina necunoscuta sub un liant de Sfant Duh (dupa Chipul si asemanarea lui Dumnezeu), filosofii (de diverse credinte spirituale/rationale/de alt gen) vor problematiza factorii considerati liniari.

Asadar, ce ne face sa fim oameni? Religia, masoneria (a se observa ca am scris separat cei doi termeni intocmai pentru a disemina conceptual amandoua chestiunile), conceptele si notiunile filosofice, in multitudinea lor?

Sfant sau foarte aproape de sfintenie, in opinia mea, este atunci cand te comporti moral in societate, cand arati compatimire si dorinta de a-ti ajuta seamanul cand acesta se afla la nevoie, atunci cand ajuti neconditionat un strain care iti apare in cale si care te roaga sa-i asculti plansul. Atunci cand nu intorci capul de la o nedreptate si macar incerci sa pui in aplicare principiile de altruism, onoare si toleranta, cand realizam ca destinul ni-l scriem zilnic in functie de alegerile pe care le facem cu totii si ca din ura se naste si mai multa ura si violenta si sursa tuturor neadevarurilor se hraneste cu aceasta ura, cand nu ne lasam dominati de ambiguitate si cercetam si mai mult conditia noastra si sensul existentei tuturor lucrurilor in acest univers aflat intr-o vesnica schimbare.. de abia dupa ce vom invata sa deschidem ochii, sa ne asumam responsabilitati, sa nu aratam cu degetul pentru neputinta noastra de a face si/sau de a intelege un lucru doar pentru ca el este prezentat altfel decat avem putere si capacitate de a descifra. Atunci si doar atunci cand vom inceta sa vedem in jurul nostru mizerie, suferinta si saracie, promiscuitate si ignoranta, va insemna ca ne-am dezvoltat la un alt nivel si perceptia noastra despre lumea si fenomenele inconjuratoare se va fi modificat in raport cu dorintele noastre spre mai bine si realitatea de a atinge si pune in aplicare aceste dorinte.

La final imi aduc aminte de vorbele Ilustrului Octavian Paler: "Am avut norocul sa aflu ca dragostea este unicul adevar important si absolut, intr-o viata care nu ne da decat daruri relative. Si n-am fost ipocrit. Am iubit si eu."

Va imbratisez! :.

despre natura lucrurilor transmit calde salutari membrilor liberi din aceasta comunitate fraterne

3.8KB


_______________________________________
[Or:. BR - RL:. Poarta Dunarii #144]
Presedinte Confederatia Patronatul Roman Filiala Galati

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la